Styr på den nye barselslov? Læs mere om de vigtigste ændringer her

Som arbejdsgiver er du ansvarlig for at overholde de gældende barselsregler, så du kan sende dine medarbejdere afsted på barsel uden at bryde loven. Derfor er du sikkert allerede blevet opmærksom på, at der d. 2. august 2022 trådte en ny barselslov i kraft, som har betydning for dig som arbejdsgiver.

Du kan læse mere om den nye barselslov 2022 og blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

De vigtigste pointer i den nye barselslov

Barselslovgivning er en af de ting, der kan være svært at finde rundt i som arbejdsgiver, men den er ikke desto mindre vigtigt at have styr på, så du ikke ender i en situation, hvor en af dine medarbejdere bliver frataget rettigheder på barsel.

Med den nye barselslov skal du især være opmærksom på:

  • At moren får ret til 4 ugers barselsorlov, inden barnet bliver født

  • At der indføres 2+9 ugers øremærket barselsorlov til mor og far

  • At der indføres 13 ugers barselsorlov, som kan deles og overdrages mellem forældrene

Hvad betyder den nye barselslov for dig?

For dig som arbejdsskiver skal du indstille dig på, at den nye barselslov vil betyde, at flere fædre vil tage minimum 11 ugers barsel, da denne barsel er øremærket til fædre og derved vil blive spildt, hvis den ikke bruges.

Hvis du har mænd på lønningslisten, skal du derfor være indstillet på, at de sandsynligvis kommer til at være væk fra arbejdet i længere tid i tilfælde af graviditet. Det kan stille dig i en ny situation som arbejdsgiver, og det er derfor en god idé at være forberedt på, hvad du skal gøre for at udfylde hullet.

I den forbindelse kan du eksempelvis:

  • Få et godt overblik over medarbejderens vigtigste opgaver og uddelegere opgaver til andre i god tid

  • Rekruttere en vikar