Skilsmisse og børn: Hvad gør man?

Skilsmisse kan være en meget vanskelig oplevelse for alle involverede parter. Uanset omstændighederne medfører den typisk en stor mængde stress og sorg. I nogle tilfælde kan disse vanskeligheder forstærkes på grund af tilstedeværelsen af børn, hvis liv rives fra hinanden af bruddet. Sammen med smerten ved at se forældrene gå fra hinanden oplever børnene ofte et ekstra lag af langsigtet psykologisk traume; de kan føle sig ude af stand til at stole på partnere i deres egne voksne forhold og vænne sig til ustabilitet. Heldigvis findes der rådgivningsmetoder, der kan hjælpe børn til bedre at klare den omvæltning, der er forbundet med en skilsmisse – men virkningerne kan ikke helt undgås. Man har et ekstra ansvar hvis man har børn og man bør derfor undgå alt, der kan gøre det til en traumatisk oplevelse for dem. De fleste kan heldigvis blive enige, men for dem som ikke kan, så er der heldigvis hjælp at hente, uden at det skal ende i traumer for børnene. Kontakt familieretshuset ved skilsmisse, så går i nemlig nogle som kan hjælpe jer godt igennem.

Hvad er familieretshuset?

Familieretshuset hjælper folk med ægteskabs- og familierelaterede spørgsmål. De giver vejledning til dem, der er i færd med at blive skilt, samt ekspertise, når det drejer sig om deling af ægteskabets aktiver. De yder skræddersyet rådgivning til skilsmisseparter, så de bedre kan forstå fordelingen af aktiver og de mulige konsekvenser heraf. Med deres vejledning kan de, der bliver skilt, komme videre fra deres tidligere ægteskab uden unødig forvirring eller forsinkelser forårsaget af tvister om fælles ejendom eller økonomi. Familieretshuset tilbyder også rådgivning til par, der har svært ved at løse konflikter, så de kan løse deres uoverensstemmelser i fredelige omgivelser. Ved at tilbyde hjælp til kommunikationen kan Familieretshuset hjælpe med at udjævne uoverensstemmelser, der ellers kan gøre en bitter skilsmisse endnu værre.

Sådan får du/I kontakt med familieretshuset

At gå igennem en skilsmisse kan være en vanskelig og følelsesmæssigt drænende proces. For at sikre, at du har adgang til de oplysninger og den støtte, du har brug for, er det et vigtigt at kontakte Familieretshuset. Det første, du skal gøre, er at finde kontaktoplysningerne som typisk er anført på deres websted. Måske kan du finde direkte kontaktpersoner eller endda en formular, som du kan udfylde på deres websted. Hvis du er i tvivl, eller hvis du søger mere specifik rådgivning, kan du altid ringe til det angivne nummer for at få hjælp. Det er vigtigt at huske, at der er mennesker, der forstår og bekymrer sig om det, du går igennem, så tøv ikke med at række ud efter hjælp, hvis du har brug for det.