Sådan sørger du for en sikker ultralydsscanning

Der er mange ting man skal holde øje med, når man står midt i en ultralydsscanning. Der er både patienten, der skal have en god oplevelse og måske har en masse følelser der skal tages hensyn til – og så er der også alle de sanitære hensyn der skal tages. For god hygiejne er en absolut nødvendighed – men hvordan sikrer du den bedst? Læs med her og bliv meget klogere på ultralydskondomer.

Hvad er et ultralydskondom?

Når det kommer til god hygiejne er der ikke noget at rafle om – det skal absolut være helt i top. Og den regel er der absolut ingen undtagelse fra når det kommer til ultralydsscanninger. Men hvordan sikrer du en god hygiejne på dit udstyr, samtidig med at du også beskytter dit udstyr og din patient bedst muligt? En god løsning er et ordentligt ultralydskondom som er designet til at beskytte dit udstyr og opretholde den gode hygiejne – helt uden at gå på kompromis med kvaliteten af selve scanningen.

Sådan bruger du et ultralydskondom

For at sikre den bedst mulige kvalitet af selve scanningen, er det vigtigt at selve kondomet bliver placeret helt korrekt. Her er det vigtigt at du følger de specifikke instruktioner for det konkrete kondom du står med, men der er et par generelle regler du med fordel kan følge.

  • Sørg for at undgå luftbobler mellem selve kondomet og ultralydsscanneren.

  • Undersøg hvilken størrelse dit kondom skal være. Det er vigtig at kondomet sidder helt tæt og ikke er for stort. Omvendt må det heller ikke være så småt, at det risikere at sprække under anvendelse.

  • Skal kondomet være med eller uden talkum? Undersøg den bedste mulighed for din situation på forhånd.

Der er mange forskellige slags at vælge imellem og ligeledes mange forskellige størrelse. Og hvilket kondom der er det bedste til dig, ved du selv bedst.