Sådan får du flere grøntsager og vitaminer ind i din kost

Vil du gerne forsøge at få flere grøntsager ind i dine måltider, så du får flere forskellige vitaminer?

Køb flere grøntsager og brug flere grøntsager

Hvis du har svært ved at inkorporere flere grøntsager i dine måltider, så er det en god idé at begynde at købe flere grøntsager. Hvis du køber flere grøntsager, så bruger du nemlig også flere grøntsager.

Du behøver ikke nødvendigvis at vide, hvad du skal bruge dem til, når du køber dem. Du kan i stedet bare gå efter at vælge nogle indbydende og lækre grøntsager.

Derefter kan du altid lede efter nogle opskrifter, hvor du kan bruge alle de grøntsager, du køber.

Suppler din kost med kosttilskud

Hvis du har på fornemmelsen, at du indtager nok vitaminer dagligt, så er det også altid en mulighed at få dem igennem kosttilskud. Det er en god hjælp, hvis du har svært ved at opfylde dit daglige behov for vitaminer. Det er dog altid en god idé at tale med din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du mangler vitaminer. Din læge kan også eventuelt hjælpe dig med, hvilke vitaminer du har brug for.

Du kan både få dine vitaminer som enkeltvitaminer, hvis du f.eks. kun har brug for C vitamin, men du kan også få kosttilskud med flere forskellige vitaminer i. Derfor er du nødt til at sætte dig ind i, hvad du faktisk har mangel på.

Tænk kreativt med grøntsager

Hvis du gerne vil spise mange grøntsager, så er det en fordel at være lidt kreativ. Grøntsager behøver nemlig ikke altid kun komme i form af salater eller grøntsagsstænger. Du kan f.eks. også skifte dine ris ud med blomkålsris eller skifte din pasta ud med squashspaghetti.

Hvis du er lidt kreativ med dine grøntsager, så er det ikke svært at få mange flere af dem.