Sådan støtter du bedst dit barns udvikling

Sådan støtter du bedst dit barns udvikling

Sponseret

Barndommen er en afgørende periode for hjernens udvikling, og sansestimulering er afgørende for at fremme denne vækst. Alle børn har brug for muligheder for at røre, smage, lugte, se og høre nye ting for at etablere neurale forbindelser i hjernen. Manglende sanseoplevelser kan føre til forsinkelser eller mangler i den kognitive og motoriske udvikling. Børn, der mangler auditiv stimulering, kan f.eks. have problemer med sproglige færdigheder. Ved at give små børn en række forskellige sanseoplevelser kan de ikke kun lære deres omgivelser at kende, men også bidrage til deres generelle udvikling som individer. Derfor er det vigtigt at prioritere sansestimulering i den tidlige barndom, sådan så vores børn får det bedste forudsætninger. Hvis du vil vide mere om hvordan du kan være med til at stimulere og udvikle dit barns sanser på en god og for barnet, fordelagtig måde, så læs med i denne artikel.

Køb sanseudviklende legetøj

Når man har børn, vil man gerne forkæle dem med masser af legetøj. Det er der heller ikke noget galt i, så længe man køber det rigtige legetøj. Det kan for eksempel være forskellige former for legestativer og andet, som har fokus på børns udvikling. Du kan finde disse på Google, ved at søge på ”legestativ baby” og du vil herefter kunne se et udvalg af forskellige legestativer, som er være med til at udvikle barnets sanser.

Lad barnet bruge sine sanser

En anden måde man kan være med til at udvikle sit barns sanser, er ved at lade barnet bruge dem. Det kan man gøre igennem forskellige lege eller ved at lade dem være med i den daglige madlavning og andre ting, der gør at de skal føle, dufte og smage, ligesom man kan stimulere deres andre sanser, som syn og hørelse. Lege og aktiviteter er en god måde at udvikle barnet sanser på, da det tvinger dem til at bruge dem aktivt.