Guide til bilferie med småbørn

Står ferien denne sommer på kør-selv-bilferie med småbørn på bagsædet? Det er helt klart en behagelig og fleksibel måde at rejse på, men det kan være en fordel at have forberedt sig hjemme fra til turen, så det bliver en god oplevelse for alle. Her er en lille guide til bilferie med småbørn.

En behagelig bil at køre i

Noget af det allervigtigste, når man skal køre langt, er, at alle er komfortable i bilen. Der er flere ting, der spiller ind her, og en af de første man skal have styr på, inden man tager afsted, er autostol til de yngste i familien. Indtil barnet er 135cm højt er det nemlig lovpligtigt at spænde dem fast i en godkendt autostol under hele køreturen. Find alle størrelse indenfor autostole på nettet og vælg en stol, der er behagelig for barnet at sidde og sove i under den lange kørsel.

Det kan også nogle gange være rart for børnene at have sine egne puder med hjemmefra, som de kan putte med på bagsædet. Et plysset tæppe er her også en god tilføjelse. Derudover er bilen langt mere behagelig, hvis den er rengjort og holdes i fin orden undervejs. Så gør gerne bilen rent inden afgang og sørg for at rydde op i den undervejs, så der ikke ophober sig rod og affald på bagsædet, der kan forstyrre børnene.

God underholdning

Underholdning er altafgørende for, hvordan turen bliver for hele familien, så sørg gerne for at pakke gode underholdningsmuligheder hjemmefra. Det kan være iPads til film og serier, bøger til højtoplæsning i bilen, bilspil og opgavebøger. Lækre snacks og drikkevarer kan også gå ind under denne kategori, da børn kan hygge sig længe med den slags ting. En godt tip er også at lade børnene vælge musik noget af vejen. Der er nemlig ikke noget kedeligere end kun at høre mor og fars ”gamle musik” i flere timer, så giv dem lov at lege DJ’s lidt af tiden og start en fest i bilen!

Sæt børnene ind i rejsen

Et spørgsmål, man nok kommer til at høre et par gange på bilferien, er: ”Er vi der snart?” Det kan godt blive lidt trættende i længden, så en god idé er at give barnet mulighed for selv at følge med i rejsen. Tegn et børnevenligt kort til dem så de har ruten og selv kan følge lidt med.