Gode råd til at børnesikre dit hjem

Som forældre er det en god idé at børnesikre hjemmet. Men synes du, at det er svært at børnesikre dit hjem? Her finder du flere gode råd, så du kan børnesikre din bolig på en nem og praktisk måde.

Tips til børnesikring af en bolig

  • Tag et kig på dit hjem i børnehøjde

Start med at tage et kig på dit hjem i børnehøjde. Det vil sige, at du bør gå ned på alle fire. Dette giver dig mulighed for at få en fornemmelse for, hvad der kan være til fare for dit barn.

  • Placer et sikkerhedsgitter ved en trappe

Har du en trappe i dit hjem, bør du anskaffe dig et sikkerhedsgitter. Et sikkerhedsgitter sørger for, at dit barn ikke pludseligt vælter ned af trappen. 

  • Fastgør reoler og kommoder i hjemmet foroven

Sørg for, at du fastgør alle reoler og kommoder i hjemmet foroven. Det er alfa og omega, at du gør dette, så møblerne ikke falder ned over barnet.

  • Brug en kontaktsikring til stikkontakterne

Stikkontakter kan være farlige for børn. Tjek hele din bolig for stikkontakter og find ud af, hvilke kontakter dit barn kan nå. For at gøre stikkontakterne mere sikre kan du anvende en kontaktsikring.

  • Fjern alle smådele fra legetøj m.m.

Smådele fra legetøj og andre ting kan være til stor fare for et barn. Derfor bør du sikre, at der ikke er smådele liggende rundt omkring, som dit barn kan få fat i.

  • Afskærm brændeovnen eller pejsen

Hvis du har en brændeovn eller en pejs, skal denne afskærmes. Det kan du ligeledes gøre med hjælp fra et sikkerhedsgitter.