Derfor er kapok godt for dit barn

Det er ikke sikkert at du kender til stoffet kapok, og derfor ved du ikke, hvad du går glip af. Kapok vokser i kapsler på kæmpemæssige træer, som kan blive op til 70 meter, og samtidig bære op til flere tusinde kapsler. Indeni disse kapsler finder vi kapok, som egentlig er naturfibre af frøhår, hvor disse fibre er mellem 1-2 cm lange. Kapok har mange gode egenskaber, som du kan læse mere om i denne artikel.

Hvad bruges kapok til?

Kapok er faktisk den letteste naturfiber i verden. Letheden gør, at det føles ganske let og silkeagtigt at røre ved. Før i tiden betød dette, at stoffet var særdeles velegnet til redningsveste, tøjdyr og sågar i madrasser. Ligeledes har stoffet en evne til ikke at fugtes særligt let, kombineret med, at den sammenpresset kan bære sin egen vægt op til 50 gange – hvilket alt sammen er egenskaber, der er gode til disse produkter.

Kapok og børns søvn

Som småbørnsforældre kender du sikkert til den typiske situation der opstår, når man skal til at putte børnene, men de simpelthen bare ikke vil falde til ro. Bare rolig, denne problematik findes der gode råd til at få løst. Udover sine andre egenskaber, så er kapok også velegnet til dyner og madrasser, der er et rigtigt godt valg til børn og deres søvn. Kapok er nemlig rigtig god til temperatur regulering, som gør, at barnet har lettere ved at falde i søvn. Erfaringer fra forskellig forskning på området har imidlertid vist, at børn der sover med dyner, som har kapok i sig, har en væsentlig mindre tendens til at kaste dynen af sig i løbet af natten. Dette betyder, at dit barn vil sove mere trygt og roligt om natten – som du som forælder vil kunne mærke den positive konsekvens af.